Egg er flott for vektnedgang

Egg kan være en uvurderlig hjelper, når man skal ned i vekt. Siden egget inneholder alle stoffene kroppen trenger, er det et fullverdig måltid som holder deg mett lenge! (utenom vitamin c) Lær hvorfor egg kan være din beste venn, når du vil ned i vekt.

En av de største utfordringene med vektnedgang, er å begrense matinntaket.

Man forsøker og spise mindre, og man velger matvarer med mindre kalorier. Resultatet er at man blir raskere sulten, og tar dårlige valg underveis.

Er egg løsningen?

Egg gjør deg lengre mett

Du har kanskje ikke tenkt over det, men dager du spiser en skikkelig frokost med egg, så kan du gå lengre før du blir sulten?

Det er fordi egget både har proteiner, men også en del fett. Summen er at du holder deg mett lenge!

Min favoritt er 2 kokte egg, sammen med knekkebrød og en frukt. Er det helg blir det oppgradert til speilegg, bare pass på steke smøret!

Egg har fullverdig proteiner!

Viste du at eggehviten er nesten rent protein, av høyeste kvalitet? En eggehvite inneholder ca 8,4g proteiner. To eggehviter gir om lag 16,8g proteiner.

For de fleste vil dette være tilstrekkelig til å trigge de styrkesparende prosessene i kroppen.

Egg er lett å ta med.

Egg er enkelt å ta med  og gjør seg flott til lunsj. Som ikke det var nok, har så å si ALLE spisesteder egg på menyen. Spør du pent, kan du somregel få det tilberedt på en smart måte.

Eggene kan også kokes hjemme, dagen i forveien. Spyl eggene i kaldt vann, og legg de i kjøleskapet med skallet på. Når du skal dra, tar du de bare med i en boks eller ziplock bag.

Jeg foretrekker og skrelle eggene når jeg skal spise dem, særlig hvis det er en stund til de skal spises. Som tilbehør kan du ha knekkebrød, frukt, rundstykke eller som passer deg.

Egg gir fin porsjonskontroll

Ah, porsjonskontroll. Egg kommer allerede i fine porsjoner, så man slipper å veie eller måle. 1-2 egg er flott for de fleste. Bare husk på at Egg også inneholder en del fett i plommen! Om lag 7 gram pr plomme.

Du kan regne ca 100kcal kokte egg. (prior solegg, rosa kartong)

Bytt ut frokosten din med egg

Ved å bytte ut frokosten din til 2 kokte egg og 1-2 knekkebrød, vil de fleste halvere kaloriinntaket sitt og allikevel føle seg bedre! Denne frokosten påvirker nesten ikke blodsukkeret ditt, men gir kroppen næringsstoffene den trenger. Prøv det ut, å si hvordan det gikk!

Kan jeg bare spise egg?

Det er mange grunner til at man bør spise variert. Selv om egget er blitt friskmeldt, betyr ikke det at du trenger å være helt amøbe. Vi kan få ny kunnskap om 15 år, som sier at “whups, det var vist ikke så smart å spise 8 egg om dagen allikevel“.

Bruk egget som en god start på dagen, til lunch eller som en smart måltidserstatter.

mar 16
Kosthold

Kickstart 2 uker

Kickstart planen kjøres i sykluser på en uke, med totalt 2 til 3 uker før man har pause.
Planen består av en matplan og et treningsprogram.

mar 07
Kurs

Kurs i Kaloritelling

Lær de viktigste prinsippene om kaloritelling og makrotelling, med XOPT sitt introkurs til kosthold!

feb 29
Gå ned i vekt

Urovekkende funn på ny studie om slankemedisin.

Tap av muskelmasse og vektoppgang med rent fett etter ett år, er blant de viktigste funnene i denne studien. Forskerne påpeker (ikke overraskende) at dette viser viktigheten av å kombinere vektnedgang med trening og varig livsstilsendring.

mar 16
Kosthold

Kickstart 2 uker

Kickstart planen kjøres i sykluser på en uke, med totalt 2 til 3 uker før man har pause.
Planen består av en matplan og et treningsprogram.

50%

Reserver din plass

Du er straks i må: Fyll inn detaljene under, så sender jeg deg en GRATIS invitasjon når registreringen åpner!

Ved å sende skjemaet aksepterer du å motta kommunikasjon og markedsføring, ifra xopt og dets partnere. Du kan melde deg av når du ønsker. Vi selger ikke din epost videre. All persondata behandles i tråd med vår personvernspolicy.

Få mer informasjon

Så gøy at du er interessert i XOStudio!
Fyll inn detaljene dine, så sender jeg deg mer informasjon. 

Ved å sende skjemaet aksepterer du å motta kommunikasjon og markedsføring, ifra xopt og dets partnere. Du kan melde deg av når du ønsker. Vi selger ikke din epost videre. All persondata behandles i tråd med vår personvernspolicy.

Er du medlem på XO Studio?

Velg den orange kanppen, dersom du allerede har et aktivt medlemskap ved XO Studio.
Dersom du ikke allerede er medlem, kan du starte med en prøvetime!

XOpt.no presenterer Gjennomtrent på 20

Hvor skal vi sende programmet?