Bli med på Juletrening med XO Personlig Trening!
Jeg vet at desember er en vanskelig måned for mange. I år er det kanskje ekstra vanskelig siden mange ikke kan dra på treningssenteret.
Derfor vil jeg gi dere en GRATIS treningsøkt i uka fram mot 2021. Er du med?
PS: I tillegg gir jeg 30% avslag på online trening til Norge er coronafritt.
Karantrene Bonusuka 2020
Årets siste Juleøkt er ca 12-15 minutter, får opp pulsen og har hovedfokus på benstyrke og balanse. Gi deg selv en energipause før nyttår 😉
- Øktplan: Sirkel - Maks 3 ganger.
- Oppvarming - Armer og skuldre. 10x
- Dynamisk Oppvarming - Alle øvelder
- Stående Jogging, økende hastighet
- 10-20x Utfall fram\bak
- 10-20x Strakmark
- AMAP - Hockey knebøy
Treningsprogrammet
Treningsprogrammet er en sirkel, hvor du skal ta så mange repetisjoner som mulig med god teknikk! Maks 3 runder.
Dynamisk oppvarming: her går du igjennom alle øvelsene, men med et svært rolig og kontrollert tempo. Du kan også legge inn lett tøying.
Få ukens treningsøkt først
Karantrene Uke 52
Ukas Juleøkt er 15 minutter trener hele kroppen, og hjelper deg med å gjøre om julematen til styrke og muskler!
- Øktplan: 15 repetisjoner, 3 ganger. Siste repetisjonen holder du litt ekstra!
- Dynamisk Oppvarming - Alle øvelser.
- 15x3 Knebøy med vekt
- 15x3 Brystpress med strikk
- 15x3 Sittende roing med strikk
- 15x3 Sittende skulderpress med strikk
- AMAP - Planke - alt. kne til hofte. Så mange du klarer!
Treningsprogrammet
Treningsprogrammet kan trenes som sirkel, eller tradisjonell styrke hvor du gjør deg ferdig med hver øvelse før du går videre. Gå for sirkelen om du vil spare tid, eller ta en og en øvelse om du vil bygge mer styrke.
Dynamisk oppvarming: her går du igjennom alle øvelsene, men med et svært rolig og kontrollert. Du kan også legge inn lett tøying.
Første sett vil du ha 2 repetisjoner “til overs”, altså ikke ta deg helt ut. Sett nummer to vil du helst ha 1 rep i reserve, og på det tredje og siste settet ditt vil du ta deg helt ut!
Karantrene Uke 51
Ukas Juleøkt er 15 minutter som får opp pulsen og trener hele kroppen. Du kan trene den alle normale steder folk trener om dagen på hytta, på kontoret, i karantene og i stua.
- Øktplan 15 minutter
- Dynamisk Oppvarming aktiveringsøvelser
- Fremoverlent roing
- Knebeøy til stol
- Alternerende Skulderpress
- 3x Core og kjerne
Treningsprogrammet
Treningsprogrammet er ment å bli trent som en sirkel. Det betyr at du går igjennom alle øvelsene en gang, før du går igjennom en gang til! For best effekt, kan du forsøke å øke motstanden på den siste runden.
Den første gangen kan det være greit å bli kjent med øvelsene, å heller bruke litt mindre motstand. Dersom du er klar for mer, skal du løfte med det vi kaller “tempo”. La meg forklare:
Tempo i styrketrening, betyr å gjøre øvelsene i et bestemt tempo. Anbefalt er 2 sekunder i hver fase. Avansert tempo er 4 sekunder ned, stop 2 sekunder, 4 sekunder opp. Som du ser på instagram videoen, bruker jeg “sakte fart ned” og kjapt opp igjen. Det er en god variant dersom du har god kontroll på øvelsene, og vil jobbe spesifikt med balanse og nervesystemet.
Det er derimot alltid viktig å lære god bevegelse først!!
- Alle øvelsene skal gjøres i 1 minutt.
- Målet er å få så mange repetisjoner som mulig på denne tiden, og fremdeles følge korrekt tempo.
- Husk at utstyret som blir brukt, ikke er veldig viktig. Du kan bruke hva som helst egentlig, det viktige er at du faktisk gjør noe!
Alright! Fremoverlent roing har jeg gjort med en kettlebell og en step-kasse. Du kan fint gjøre dette med noe helt annet, slik som en bensinkanne til gressklipperen og stå mot sofaen. (bare husk å vaske kannen på utsiden først).
Poenget med øvelsen, er å trene de store musklene i ryggen, disse får ofte svært lite oppmerksomhet. særlig nå som alle er på hjemmekontor.
Mangler du utstyr? Send meg en mail, så skal jeg gi deg tips 😉
Tilbudsvilkår:
Kampanjen Karantrene gir 30% rabatt på all online coaching fra XO Personlig trening! Kampanjen gjelder nye kunder.
Du beholder naturligvis kampanjeprisen din igjennom hele avtaleperioden, selv om Norge blir Coronafritt underveis!
Med Coronafritt menes frem til de begrensende restriksjonene opphører. XOpt forbeholder seg retten til å avgjøre når tidspunktet forekommer, og tilbudet avsluttes.
Det er 3 hovedårsaker til pauser i styrketrening:
- Maksimal kraftutvikling. Kraftutvikling er resultatet av «Styrke*hastighet=Power». For utøvere som ønsker økt eksplosivitet, vil lange pauser være viktig. Dette handler om regenerering av musklene hurtig-energi og nervesystemets fyringsevne, siden det er viktig å klare maksimal aktivering når man trener for maksimal kraftutvikling.
- Ny energi: For oss dødelige er den viktigste årsaken til pause regenerering av energi i musklene, særlig de umiddelbare fosfat-systemene ATP og Kreatin.
- Bedre arbeidsmiljø: Forbedring av det metabolske miljøet (arbeidsmiljøet) i musklene. (melkesyre, avfallsstoffer etc)
Superkompensasjon – veldig enkelt forklart.
Pause innad i settet eller på trening, kan sees på som en bitteliten restitusjonsperiode. På samme måte som «pausen» mellom treningsøkter. Dette forklares enklest, med Superkompensasjonskurven.
«Rett etter arbeidet, klarer du mindre fordi du er «sliten» Vi kan si at din prestasjonsform er redusert, eller i minus. Dersom vi venter, vil prestasjonsformen stige tilbake til normal igjen. Dette er kompensasjon. Dersom arbeidet du har utført var tilstrekkelig hardt, vil kroppen derimot kompensere enda mer. Du havner dermed i pluss! Dette er det vi kaller superkompensasjon.
Dersom vi får til et nytt treningsstimuli i perioden kroppen har «mest pluss» (på toppen av superkompensasjonskurven), vil vi få enda mer pluss. Resultatet er at «nomalen» blir forskjøvet oppover, og vi kommer i bedre form.
Hva er faktorene for muskelvekst?
De to viktigste treningsfaktorene for muskelvekst, er mekanisk senedrag (vekter på stanga) og metabolsk stress. Ikke pauser. Her er mekanisk senedrag kongen på tronen. Metabolsk stress kan enklest forklares som «arbeidsmiljøet inne i muskelen». Når du trener hardt, vil det oppstå mikroskader i muskelen, opphoping av avfallsstoffer og inflammasjon med mer.
Underveis i settet vil dette øke, men avta i pausene. Det kommer av to årsaker: Når du trener styrke over 60%, blir blodårene i musklene «klemt av». Musklene får ikke kvittet seg med avfallsstoffene, eller redusert det metabolske stresset. Når du har pause, åpnes blodårene igjen.
At dette alene kan skape muskelvekst, er tydelig demonstrert i KAATSU studiene.
Ikke all muskelvekst er muskelvekst.
Det er viktig å påpeke, at ikke all muskelvekst er muskelvekst. Muskelvekst består av flere komponenter: Bindevev og sener, kontraktile proteiner, muskelfiber, muskelfibertype, energi\vann med mer.
Poenget er at ikke alle disse komponentene, bidrar til økt styrke eller funksjon. Dette er årsaken til vi vi finner digre bodybuildere, som er svakere en eksempelvis styrkeløftere og vektløftere. De trener ulike deler av muskelen.
Tilbake til pauser for økt muskelvekst.
Selv om intra-økt pauser i seg selv ikke kan gjøre et fnugg for muskelvekst, så kan treningsfaktorene for muskelvekst sette rammer for pausene.
Eksempel: Du trener 4-sett med 5-7 reps på 80% av 1rm. Dette vil gi et godt stimuli for muskelvekst og styrke, men hovedårsaken til det er senedraget som kommer fra de tunge vektene. I tillegg vil varigheten pr sett være god, så dragstiden (time under tension) blir gunstig.
Totalt sett er dette ganske belastende, og musklene vil ha behov for hvile før de kan gjøre neste sett med høy kvalitet. I pausen skjer det primært to ting: Nervesystem og energilagrene blir regenerert, samtidig som det metabolske stresset i musklene reduseres.
Dette tar gjerne 1-2 minutter, men nervesystemet kan trenge lengre tid. Det er ikke uvanlig at kraftsport utøvere har pauser på rundt 3-5 minutter, men dette handler om å få maks effekt fra hver repetisjon i hvert sett.
Oppsummering
Det er ikke pausene i seg selv, som skaper treningseffekten!
Lengre pauser skaper i seg selv mindre treningseffekt, fordi det metabolske stresset reduseres. I eksempelet over, skaper derimot de tyngre vektene en økt treningsbelastning som skaper økt muskelvekst. Dette stresset er høyere, en hva en lengre pause klarer å “fjerne”.
Denne økte treningsbelastningen, kan kreve lengre pauser.
I den grad man kan si at pauser \ hvile skaper treningseffekt, så er det i kontekst av superkompensasjon og eventuell formtopping. Formtopping er en strategisk utnyttelse av superkompensasjonsmodellen. Først bygger man opp en stor treningsbelastning over tid, for så å gradvis redusere den. Dagbladet og andre aviser med høyt faglig nivå, kaller dette for å «hvile seg i form».
Benhinnebetennelse bør tas tak i så raskt som mulig, for å unngå at det “setter seg” og blir kronisk.
Her får du vårt anbefalte treningsopplegg for å bli kvitt, samt forebygge benhinnebetennelse ifra løping!
Benhinnebetennelse er den vanligste belastningsskaden, som oppstår når vi begynner å løpe. Kort fortalt er årsaken “for mye, for kjapt”.
Behandlingen for løpsrelatert benhinnebetennelse, består av følgende skritt:
- Avlastning og hvile
- Spesifikk Styrketrening
- Gradvis tilbake til aktivitet
Treningsrelatert benhinnebetennelse kan i de fleste tilfeller forebygges med spesifikk styrketrening, og en smartere (gradvis) økning av treningsmengden.
Fun fact: hvert år opplever over 50% av elever og studenter på Idrettsfag benhinnebetennelser, ved skolestudiestart.
Slik er Treningsprogrammet satt opp
Treningsprogrammet består av 9 enkle øvelser, som gjøres 1-2 ganger. Det kan med fordel gjøres som en del av oppvarmingen, eller helt selvstendig.
- Bilder og video av øvelene
- Innstruksjon og Beskrivelse av øvelsene
- Kan enkelt skrives ut eller åpnes på telefonen
Pauser og muskelvekst
Er pause mellom sett en faktor for muskelvekst? Nei, det er det ikke. Derimot kan treningsfaktorene for muskelvekst, sette rammene for pausene..
Les hele19/12/2024Treningsprogram mot benhinnebetennelse
Benhinnebetennelse bør tas tak i så raskt som mulig, for å unngå at det “setter seg” og blir kronisk. Her får du vårt anbefalte treningsopplegg for å bli kvitt, samt forebygge benhinnebetennelse ifra løping! Benhinnebetennelse er den vanligste belastningsskaden, som oppstår når vi begynner å løpe. Kort fortalt er årsaken...
Les hele03/12/2024Intensitet skala BORG-20
Her finner du Borg-20 skalaen, som brukes på XOpt. Skalaen borg-20, brukes for å estimere intensitet på treningen. Det gjøres ut ifra din subjektive opplevelse, når du ikke kjenner eller er sikker på «maks» i øvelsen.
Les hele19/11/2024Feil tid på avtaler
Her der de vanligste årsakene til hvorfor du får feil tid på kalender invitasjonene dine.
Les hele21/05/2024Kickstart 2 uker
Kickstart planen kjøres i sykluser på en uke, med totalt 2 til 3 uker før man har pause. Planen består av en matplan og et treningsprogram.
Les hele16/03/2024Kurs i Kaloritelling
Lær de viktigste prinsippene om kaloritelling og makrotelling, med XOPT sitt introkurs til kosthold!
Les hele07/03/2024Urovekkende funn på ny studie om slankemedisin.
Tap av muskelmasse og vektoppgang med rent fett etter ett år, er blant de viktigste funnene i denne studien. Forskerne påpeker (ikke overraskende) at dette viser viktigheten av å kombinere vektnedgang med trening og varig livsstilsendring.
Les hele29/02/2024Utviklingssamtaler og antall treningsdager
Til tross færre treningsdager en forventet, har de fleste god fremgang og resultater. Flesteparten på XO har ønske om 3-4 treningsdager, men snittet ligger på 1,8 gjennomførte. Her er 3 lærdommer du kan ta med deg:
Les hele11/12/2023Sjekkliste for privat treningsrom
Disse 10 punktene må du sjekke, når du skal leie privat treningsrom
Les hele06/11/2023Hva koster et privat treningsrom?
Drømmen om et privat treningsrom trenger ikke koste skjorta, og en hel garasje. For de aller fleste vil det faktisk være billigere å leie en å eie! Vi skal se på 3 ulike løsninger Lage privat treningsrom hjemme Først trenger du et egnet rom som du kan bruke. Ideelt sett...
Les hele06/11/2023Her er det private treningsrom i Skien
For deg som ønsker et privat treningsrom i Skien, er det et par ulike løsninger.Vi kan skille de i 3 grupper. Hovedforskjellen er hvor mange andre som er tilstede. Privat treningsstudio. XO Studio er det beste private treningsstudioet i Skien, med hele 100m2 og alt du trenger av utstyr. XO...
Les hele06/11/202310 gode grunner til å velge privat treningsrom
Det er flere gode grunner, til å velge private treningsrom. Her får du de 10 beste grunnene.
Les hele06/11/2023Hvem bruker privat treningsrom i Skien?
På det private treningsrommet XO Studio i Skien, har vi både mannlige og kvinnelige medlemmer. De fleste er i alderen 30-60år, men det er flere som har rundet 70! Det er ingen nedre aldersgrense, men for personer under 18år gjøres det en individuell faglig vurdering. Mange som velger et privat...
Les hele06/11/2023Hvilket treningsutstyr er på det private treningsrommet XO Studio?
XO Studio er rikelig utstyrt med alt du trenger for å trene styrke, kondisjon, kjerne, funksjon og fettforbrenning. Se hele listen her!
Les hele02/10/202310 matvarer som fjerner magefettet
Hva? 10 matvarer som fjerner fett? Dette blir for dumt. Selv om tanken på å “spise seg i form” kan være forlokkende, er dessverre realiteten noe annerledes. Men Fabian: Skulle du ikke avsløre 10 matvarer, som fjerner magefettet? Joda, og hele resten av kroppen. Ved kalori underskudd forbrenner kroppen fettet...
Les hele15/09/2023Tilbakeblikk over Treningsregulering de siste 40 årene.
Står treningsreggulering på samme sted etter 40 år? Er RPE og reps i reserve nytt? Burde du bry deg?
Les hele10/09/2023Dette er fordelene med isbad
Dersom kuldebad brukes feil, kan du redusere treningseffekten, advarer Idrettsfysiolog og personlig trener Fabian Heyerdahl. This post is only available to members.
Les hele01/09/2023Slik får du bedre svar på treningsspørsmålet ditt!
Stjel mine 3 tips for å få bedre svar, på dine Treningsspørsmål. Det er enklere en du tror!
Les hele28/08/2023Vekten står stille. Hvordan få i gang vektnedgangen?
Mann som har gått på slankemedisin siste halvår. Spiser maks 1500kcal daglig. Trener 1-2 ganger ukentlig. Her er 4 aktuelle tiltak for å fortsette vektnedgangen
Les hele25/08/2023Bør jeg løpe på asfalt?
Hva er fordelene og ulempene med å løpe på asfalt? Bli med, når vi går i dybden på Christian sitt spørsmål!
Les hele19/08/2023Hva sier XO Metoden om kunstig søtning?
Kunstig søtning er et tema jeg har vert ganske flytende på i sikkert 15år. I lys av de siste månedenes utvikling, ser jeg et behov for å revurdere dette.
Les hele21/07/2023Misforståelser om kunstig søtning og vektreduksjon
Det handler ikke om å bare drikke lettbrus og se kiloene forsvinne. Hovedpoenget er å erstatte de kaloritunge sukkerholdige drikkene med kalorifrie alternativer. La oss være ærlige: Overvekt er et resultat av flere faktorer, ikke bare sukker alene!
Les hele21/07/2023Derfor bør du få til en treningsøkt i ferien
Trening er ferskvare. Trener du med høy intensitet over 85% av maks, kan du komme unna med under halvparten av treningen..
Les hele20/07/2023Er synet på kunstig søtning i endring?
De offentlige retningslinjene har i lang tid ment at det kunstige søtningsstoffet aspartam, ikke er skadelig for mennesker. Er dette i endring?
Les hele29/06/2023XO Ferieprogrammet med video
Dette programmet er skapt for å vedlikeholde styrke og kondisjon i løpet av sommerferien. Velg mellom 3 ulike varianter.
Les hele27/06/2023Mine 3 beste tips for å beholde formen i sommer!
Ikke mist resultatene dine i sommer: Her kommer mine 3 beste tips for å bevare styrken og fremgangen din i ferien, slik unngår du å starte på nytt til høsten.
Les hele25/06/2023Hvilken fatburner er best for å gå ned i vekt fort?
Spørsmålene om hvilken fatburner som er best for å gå ned i vekt renner inn, men hvor gode er egentlig disse produktene? Her får du svaret på hva du skal se etter!
Les hele23/06/2023Er det farlig å gå ned 1 kilo i uka?
Med 17 mai bare noen uke unna, er det flere som lurer på om det er farlig å gå ned over 1 kg i uka. Det er ikke farlig å gå ned 1 kilo i uka, men det er et par ting du må vite om.
Les hele24/04/2023Slik blokkerer du kaloriene fra maten du spiser.
Aprilspøk fra 2023. Desverre kan jeg ikke ta helt kreditt for denne, det opprinnelige innlegget ble postet som et spørsmål på et forum for omlag 10 år siden.. "Når du drikker en kopp olivenolje før måltidet, så sklir maten raskere igjennom og kroppen rekker ikke legge på seg! -Eller? Dette...
Les hele01/04/2023Egg er flott for vektnedgang
Egg kan være en uvurderlig hjelper, når man skal ned i vekt. Siden egget inneholder alle stoffene kroppen trenger, er det et fullverdig måltid som holder deg mett lenge! (utenom vitamin c) Lær hvorfor egg kan være din beste venn, når du vil ned i vekt.
Les hele21/03/2023Spis mer egg!
Jeg elsker egg! Egg er supermaten som kan tilberedes på utallige måter, inneholder fullverdig protein og er snill med bankkontoen. I tillegg til å være stappfullt av komplett fullverdig protein, innehar egget alt kroppen trenger. (utenom vitamin C)
Les hele19/03/2023Er treningsfri i Romjulen dumt?
Hva er konsekvensen av treningsfri? Denne uken er det Gry sitt spørsmål om treningsfri, som får et ekstra grundig svar.
Les hele19/12/2022Hva er forskjellen på trege og raske karbohydrater?
Hva er greia med trege og raske karbohydrater? Denne uken er det Jarle sitt spørsmål om karbohydrater, som får et ekstra grundig svar.
Les hele12/12/2022De 5 beste proteinkildene i disse dyre tider
Med økte renter og matvarepriser, lurer du kanskje på hvordan du kan spise sunn proteinrik mat uten å tømme lommeboken? Her er de 5 beste kjøpene akkurat NÅ (Desember 2022)
Les hele09/12/2022Brenner trening med kroppsvekt mer fett?
Bør du trene med kroppsvekt, for å gå ned i vekt? Denne uken er det Lene sitt spørsmål om trening med egenvekt, som får et ekstra grundig svar.
Les hele05/12/2022Gjør Media smartere trening unødvendig vanskelig?
"NRK gjør eksentrisk trening unødvendig vanskelig, ved å få det til å hørtes ut som heksekunster. Det behøver ikke være så komplisert!"
Les hele03/12/2022Smartere guide til eksentrisk styrketrening
Kan du halvere treningstiden med eksentrisk styrketrening? At eksentrisk trening spiser normal "løfte og senke" trening til frokost, er ikke nytt. Problemet er hvordan man rent praktisk skal gjennomføre det. Se de 5 beste måtene for eksentrisk styrketrening, med program!
Les hele03/12/2022Hvordan unngår jeg å miste fremgangen i desember?
Denne uken er det Harald sitt spørsmål om trening og kosthold i desember, som får et ekstra grundig svar.
Les hele30/11/2022Alt du trenger å vite om Kreatin og Styrketrening
Kreatin er et svært spennende tilskudd for deg som vil ha mer ut av styrketreningen. Lær hvordan du bruker kreatin riktig, og hvorfor kreatin er så populært!
Les hele30/11/2022Er det best med lange eller korte intervaller?
Forskingen viser at puls er viktigere en varighet: Denne uken er det Finn sitt spørsmål om intervaller, som får et ekstra grundig svar.
Les hele20/11/2022Kan jeg gå ned i vekt, hvis jeg bare trener nedtrekk?
Denne uken er det Tommy sitt spørsmål om nedtrekk og vektnedgang, som får et ekstra grundig svar.
Les hele14/11/2022Hva er fordelen med markløft fra kloss?
Denne uken er det Frida sitt spørsmål om Markløft fra kloss, som får et ekstra grundig svar.
Les hele07/11/2022Hva er den sunneste maten?
Kosthold er spennede! Det er så mange veier til mål, og mulighetene for personlig tilpasning er store. Se svaret på spørsmålet, som ALLE lurer på og sjekk ut den sunne eksempeldagen.
Les hele26/10/2022Pluss post WP 2 uten blokk
Dette er utrdaget. Denne posten er kun begrenset med taggen. This post is only available to members.
Les hele22/10/2022Pluss post WP
Dette er utdraget, som skal vises også for deg som ikke har medlemskap. To access this post, you must purchase XO Pluss.
Les hele22/10/2022Er trening viktigere en kosthold?
Vi vet at både trening og kosthold er viktig, men hva er viktigst? Kan det ene eksistere uten det andre? Fabian fra XOPT gir deg svaret.
Les hele30/09/2022Forskning: Lite søvn øker fettlagring
Ny forskning viser sammenheng mellom mangel på søvn, og økning i av det farlige bukfettet. Mer spesifikt viser den at mangel på søvn endrer hvordan fettet lagres. Dette viser nok en gang viktigheten av å få tilstrekkelig søvn, for at kroppen skal fungere optimalt.
Les hele08/09/2022Prioriteringer – Hvor sterkt er ønsket ditt?
Det som blir planlagt, blir gjort. Sett det i kalenderen, og forplikt det selv til avtalen.
Les hele19/08/2022Kontinuitet: Unngå opphold i treningen!
Kontinuitet er kanskje det aller viktigste fredningsprinsippet, som du MÅ kjenne til. De beste planene er de du gjennomfører!
Les hele04/08/2022Sommertrening eller treningsfri?
Treningsfri eller rådyr ferietrening med drop-inn på klamme treningssenter? Se de beste alternativene, og vedlikeholdstrening for viderekommende.
Les hele07/07/2022Velg smart proteinrik mat
Velg riktig protein! Det er ikke bare mengden protein som er viktig, kvaliteten er også avgjørende. Her får du oversikten over den beste proteinrike maten
Les hele08/05/2022Tromsø studien: Økt protein hindrer tidlig aldring
En ny studie fra tromsø viser at proteininntaket er viktigere en du tror. Forskerne fulgte 45.000 mennesker over 21 år, hva de fant har stor betydning for alle over 35år!
Les hele05/05/2022Hva veier vektstangen, og hvordan skriver jeg det jeg løfter?
Kun en side, begge sider eller med sko? Her får du svaret på hvordan du regner ut vektene du har løftet, hvordan du skriver det ned og hva både skivene og vektstangen veier!
Les hele02/05/2022Slik får du mer ut av PT timen din!
Har du opplevd å komme på trening, bare for å oppdage at kroppen ikke er klar? Skal du i tillegg ha PT time, kan det være ekstra kjedelig. Heldigvis er PT'en din god til å både tilrettelegg å fyre deg opp! Her får du mine beste tips for å få...
Les hele30/03/2022Kan jeg få resultater ved å trene det samme hver dag?
Selv om det er flott å finne aktiviteter og treningsøvelser du liker, kan det bli for mye av det gode. Dersom du trener det samme hver gang, kan dette faktisk begrense fremgangen din.
Les hele21/03/2022Er det bedre å løfte tyngre vekter eller å ta flere repetisjoner?
For 9 av 10 vil det være langt bedre å løfte tyngre vekter, fremfor å legge til flere repetisjoner. Når det kommer til tyngre vekter, er det ingen "øvre grense". Dersom du skal øke repetisjonene, vil du før eller siden komme opp i et helt tåpelig antall. En ting er...
Les hele19/03/2022Slik økte Elfrida knebøyen sin, med vanvittige 49,1% på 12 uker.
Onsdag ble det ny pers i både knebøy, markløft og neeeesten benkpress for sørlandsjenta. Se hvordan hun trente for å øke Knebøyen med over 49%!
Les hele06/03/2022Er FastFood den nye tobakken?
Til tross for hva vi vet om FastFood, får det herje fritt som tobakken på 50 tallet. Er det på tide å få frem merkelappene? Gjør det enkelt for meg å ta informerte valg, når jeg vil ta en burger uten å gå helt bananas!
Les hele03/03/2022Når kan du trene etter Coronavirus Covid-19?
Det viktigste er å starte gradvis og lytte til kroppen! Du bør ha minst 7 symptomfrie dager, helst 10 dager. Noen trenger mer en 3 uker. Start med lette turer på under 15 minutter. Unngå styrketrening.
Les hele27/02/2022Hvor ofte bør du bytte treningsprogram?
Det er lett å finne en treningsrutine som vil liker, og holde oss til den over lengre tid. Det blir komfortabelt. For å opprettholde fremgangen, trenger kroppen nye utfordringer. Den må utenfor komfortsonen!
Les hele22/02/2022Verdens raskeste treningsprogram tar 3 sekunder.
En ny studie viser at et treningsprogram på bare 3 sekunder, klarte å gi god bedring i armstyrken. Deltagerne trente programmet 5 dager i uken, over 4 uker. Kan dette være spikeren i kista for "tidsklemma"?
Les hele19/02/2022Ny Forskning: Slik unngår du å bli støttemedlem
Ny norsk forskning kan fortelle hvorfor så mange blir støttemedlemmer på norske treningssenter. Skiensbedriften XOPT som har dette som kjernekompetanse.
Les hele18/02/2022Manglende oppfølging skaper støttemedlemmer
Jeg mener at manglende oppfølging er en vesentlig årsak, til at mange medlemmer ender opp som støttemedlemmer på norske treningssenter.
Les hele17/02/2022Bruk større variasjon i styrketreningen!
I en startfase bør særlig nybegynnere ha en større variasjon i styrketreningen. Dette gir et bedre grunnlag, for mer effektive treningsmetoder som gir raskere fremgang på sikt.
Les hele08/02/2022Oppdag indre motivasjon – Den indre drivkraften
Intern motivasjon er den omtrent ustanselige drivkraften som motiverer deg til å kjøre på. Når vi snakker om den indre drivkraften, som vi forbinder med toppatleter og energiske gründere, snakker vi egentlig om det fagfolk kaller intern motivasjon.
Les hele23/01/2022Dette bestemmer kroppsvekten din
Mange er opptatt av kroppsvekt, særlig i januar og før sommerferien! Men er det egentlig kroppsvekten som burde være i fokus? Å kanskje aller viktigst: er det egentlig noen sammenheng mellom størrelse og vekt?
Les hele11/01/2022Trenger jeg et egentlig et treningsprogram?
Du har kanskje hørt at du ikke burde trene det samme hver dag, men du lurer kanskje på hvorfor du ikke kan gjenta favorittprogrammet ditt I det uendelige? Fabian gir deg svaret, sammen med en grunnleggende introduksjon til treningsprogrammer. Jeg har også en skikkelig gullbit til deg, dersom du er...
Les hele09/12/2021Dette er MAF Trening
Fabian tar et kritisk blikk på treningsmetoden "MAF - Maximum Aerobic Function trening. En tilsynelatende ny treningsmetode med et fresht å spennende navn, som lover gull å grønne skoger! Total skivebom, eller kan det levere? Dette måtte jeg naturligvis undersøke..
Les hele19/11/2021Små smarte valg, er nøkkelen til å lykkes med vektreduksjonen.
Er du en av dem så føler at uka er kjørt, dersom du sprekker på dietten eller ikke holder treningsplanen? I denne artikkelen lærer du at kunnskap om trening og kosthold gjør deg i stand til å ta små smarte valg. Dette har vist seg å være en suksessrik strategi...
Les hele27/04/2021Dette er forskjellen på Gruppetrening og smågrupper
Hva er egentlig forskjellen på gruppetrening og smågruppetrening? Svaret et mye større en du tror! Gruppetrening foregår i store grupper, hvor instruktøren gjerne "trener med deltagerne". Smågrupper foregår i langt mindre grupper, og treneren går rundt blant deltagerne for å coache den enkelte. Smågrupper har gjerne en bedre progresjon mot...
Les hele05/04/2021Nei! Rabdomyolyse er ikke “noe som skjer”.
I dag forteller NRK om Camilla (26), som pådro seg Rabdomyolyse, etter å ha deltatt på gruppetrening. Senteret og trenern skylder på Camilla, Camilla mener hun burde fått bedre beskjed. Jeg mener treneren burde screenet Camilla og tilrettelagt for henne.
Les hele09/02/2021Makro-Tabellen
Finn de beste matvarene GRATIS RESURS: Makro-tabellen gjør det enkelt å finne de beste matvarene. GRATIS RESURS: Makro-tabellen gjør det enkelt å finne de beste matvarene. I dette heftet har jeg samlet de beste matvarene, som gir deg mest av makro-næringsstoffene Karbohydrat, Protein og Fett. Det gjør det enkelt for...
Les hele28/01/2021Slik bruker du My Fitnesspal som en proff
My Fitnesspal er en kostholdsdagbok, som du bruker for å loggføre maten du spiser. My fitnesspal (MFP) har en flott app til telefonen, med en strekkodescanner til matvarer. (samme som de bruker i kassa på butikken) Styrken til My Fitnesspal ligger i muligheten til å spore makrosplitten, og at du...
Les hele12/01/2021Slik bruker du lockdown perioden best mulig
Hvordan du velger å angripe situasjonen, det er det fullt ut du som kan gjøre noe med. Så få en oversikt over hva du kan skaffe av utstyr, og legg en plan! I denne artikkelen får du gode tips til hvordan du kan trene som nybegynnere, viderekommende og konkurrerende utøvere. Siste halvdel...
Les hele06/01/2021Karantrene Uke 51
Ukas Juleøkt er 15 minutter som får opp pulsen og trener hele kroppen. Du kan trene den alle normale steder folk trener om dagen på hytta, på kontoret, i karantene og i stua. https://www.youtube.com/watch?v=XHOmBV4js_E Øktplan: Oppvarming: Stabilitetsøvelser Karantene-Knebøy Karantene-Knebøy Karantene-Knebøy
Les hele11/12/2020Beskyttet: Pullups Guiden: Slik blir du bedre i pullups – inkludert treningsprogram
Det finnes ikke utdrag siden innlegget er beskyttet.
Les hele27/10/2020Platå, finnes de egentlig? Slik unngår du stagnasjon
Stagnasjon, eller platå er et begrep som brukes mye blant treningsentusiaster, så la oss se litt nærmere på det. Begrepet Stagnasjon og platå viser til når en person ikke lenger opplever å få, det samme utbyttet eller effekten av treningen sin. Det kan også være at personen opplever at fremgangen...
Les hele27/10/2020Gratis Treningsprogram: Slik trener du hele kroppen på under 20 minutter
Trene hele kroppen på under 20 minutter? Så klart du kan! Å Ikke nok med det: Siden du ikke blir ikke svett heller, kan du (nesten) ta det i lunchen! Programmet fungerer flott for nybegynnere, eller hvis du bare har lite tid. Programmet fungerer aldeles flott til opprettholdelse av muskelmasse...
Les hele23/09/2020