Bli med på Juletrening med XO Personlig Trening!

Jeg vet at desember er en vanskelig måned for mange. I år er det kanskje ekstra vanskelig siden mange ikke kan dra på treningssenteret.

Derfor vil jeg gi dere en GRATIS treningsøkt i uka fram mot 2021. Er du med?  

PS: I tillegg gir jeg 30% avslag på online trening til Norge er coronafritt. 

Karantrene Bonusuka 2020

Årets siste Juleøkt er ca 12-15 minutter, får opp pulsen og har hovedfokus på benstyrke og balanse. Gi deg selv en energipause før nyttår 😉

Treningsprogrammet

Treningsprogrammet er en sirkel, hvor du skal ta så mange repetisjoner som mulig med god teknikk! Maks 3 runder.

Dynamisk oppvarming: her går du igjennom alle øvelsene, men med et svært rolig og kontrollert tempo. Du kan også legge inn lett tøying.

Få ukens treningsøkt først

Meld deg på nyhetsbrevet XO Innsider, for å få ukens treningsøkt rett i innboksen din!

Karantrene Uke 52

Ukas Juleøkt er 15 minutter trener hele kroppen, og hjelper deg med å gjøre om julematen til styrke og muskler! 

Treningsprogrammet

Treningsprogrammet kan trenes som sirkel, eller tradisjonell styrke hvor du gjør deg ferdig med hver øvelse før du går videre. Gå for sirkelen om du vil spare tid, eller ta en og en øvelse om du vil bygge mer styrke.

Dynamisk oppvarming: her går du igjennom alle øvelsene, men med et svært rolig og kontrollert. Du kan også legge inn lett tøying.

Første sett vil du ha 2 repetisjoner “til overs”, altså ikke ta deg helt ut. Sett nummer to vil du helst ha 1 rep i reserve, og på det tredje og siste settet ditt vil du ta deg helt ut!

Karantrene Uke 51

Ukas Juleøkt er 15 minutter som får opp pulsen og trener hele kroppen. Du kan trene den alle normale steder folk trener om dagen på hytta, på kontoret, i karantene og i stua. 

Treningsprogrammet

Treningsprogrammet er ment å bli trent som en sirkel. Det betyr at du går igjennom alle øvelsene en gang, før du går igjennom en gang til! For best effekt, kan du forsøke å øke motstanden på den siste runden. 

Den første gangen kan det være greit å bli kjent med øvelsene, å heller bruke litt mindre motstand. Dersom du er klar for mer, skal du løfte med det vi kaller “tempo”. La meg forklare:

Tempo i styrketrening, betyr å gjøre øvelsene i et bestemt tempo. Anbefalt er 2 sekunder i hver fase. Avansert tempo er 4 sekunder ned, stop 2 sekunder, 4 sekunder opp. Som du ser på instagram videoen, bruker jeg “sakte fart ned” og kjapt opp igjen. Det er en god variant dersom du har god kontroll på øvelsene, og vil jobbe spesifikt med balanse og nervesystemet. 

Det er derimot alltid viktig å lære god bevegelse først!!

  • Alle øvelsene skal gjøres i 1 minutt.
  • Målet er å få så mange repetisjoner som mulig på denne tiden, og fremdeles følge korrekt tempo.
  • Husk at utstyret som blir brukt, ikke er veldig viktig. Du kan bruke hva som helst egentlig, det viktige er at du faktisk gjør noe!

 

Alright! Fremoverlent roing har jeg gjort med en kettlebell og en step-kasse. Du kan fint gjøre dette med noe helt annet, slik som en bensinkanne til gressklipperen og stå mot sofaen. (bare husk å vaske kannen på utsiden først). 
Poenget med øvelsen, er å trene de store musklene i ryggen, disse får ofte svært lite oppmerksomhet. særlig nå som alle er på hjemmekontor.

Mangler du utstyr? Send meg en mail, så skal jeg gi deg tips 😉

Tilbudsvilkår:

Kampanjen Karantrene gir 30% rabatt på all online coaching fra XO Personlig trening! Kampanjen gjelder nye kunder.

Du beholder naturligvis kampanjeprisen din igjennom hele avtaleperioden, selv om Norge blir Coronafritt underveis!

Med Coronafritt menes frem til de begrensende restriksjonene opphører. XOpt forbeholder seg retten til å avgjøre når tidspunktet forekommer, og tilbudet avsluttes. 

Feil tid på kalender avtalene og timen, oppstår når du har feil tidssone innstillinger. Det kan være på enheten din, eller hos epost \ kalender leverandøren din. Det betyr at bookingen din er riktig i vårt system, men vises feil på din enhet. (Det hender jo at vi også booker feil, men erfaringsmessig er det feil visning som er årsaken.)

I Norge bruker vi tidssonen CET eller CEST. De fleste epost og kalender leverandører som Outlook, Yahoo og lignende, bruker UTC tidssonen, eller ønsker ikke opplyse om dette pga personvern. Det hender i noen få tilfeller, at de ikke matcher tidssone med språket ditt.

Mulige årsaker til at du får feil tid på timen din.

  1. Bookingen får ikke informasjon, om hvilken tidssone du er i. I så fall er reserveløsningen UTC.
  2. Bookingen får feil informasjon, om hvilken tidssone du er i.
  3. Du har feil tidssone på enheten din. Dette skjer ofte hvis du har vært på reise.

Både alternativ 1 og 2 løser du, ved å bytte tidssone i epost \ kalender profilen din.

Alternativ 3 løser du ved å gå på innstillinger for tid og dato på enheten din, og bytte til riktig tidssone der. Dersom enheten din bruker en sky-konto, kan det være du må oppdatere innstillingene der istedenfor. (eksempelvis microsoft konto for å logge på windows)

(Logg inn for å se matplanen!)

I tillegg til matplan og trening, er det en del innsjekker som skal gjøres underveis. Dette er for å måle effekten, gjøre justeringer, men også at ting går den veien vi vil.

Her er oversikten:

  • Varighet er 2-3 uker.
  • Matplan 5-dagers
  • Treningsprogram fra 1-4 økter pr uke.
  • Statusoppdatering på mandag, onsdag og fredag.

Det som er viktig og huske på denne kickstart pakken, er at alle delene bygger på hverandre. Du vil ikke få veldig god effekt om du kun kjører matplanen og ikke treningen, eller bytter ut flere av måltidene med noe annet man har mer lyst på.

Du kan derimot bytte måltider innad i matplanen. Eksempelvis er det fullt mulig å ta onsdags middagen på tirsdag og mandag. Bare ikke kombiner havregrøt frokost, kyllingsalat lunsj og crispy chicken eller taco biff til middag på samme dag =) Det blir fort litt mye, særlig hvis du har har en gresk yoghurt til kvelds

Helgene er frie! Det betyr at du kan spise du selv har lyst på, men det kan være veldig lurt å holde seg litt i tøylene. Prøv å spise normalt, så ikke du ender opp med å gå ned i uka og spise opp all nedgangen når du er i helgen.

For optimal effekt av kickstart planen så burde du spise en del karbohydrat i helgen. Dette er pizza, pasta, brød, ris og den type ting. Det betyr ikke at du skal spise til du eksploderer, men at det er innafor å ha den typen måltider én til 2 ganger.

Proff-tips her er selvfølgelig å bruke en matdagbok med “ish” mål, på hva du har spist for noe i helgen. Så dersom ting skjærer seg helt, så kan vi se hva som har skjedd.

Matplanen kan du enten spise om den står og følge hver enkelt dag, eller du kan velge å mikse matche måltider.
En gjennomgående tanke med planen er at du kan lage en ekstra stor middag, og ha middagsrester som lunsj dagen etterpå. Det er fordi at du sparer arbeid og ofte så har middagsmåltidene mye høyere næringsmessig kvalitet. Da tenker vi særlig på gode kjøttstykker og mye grønnsaker.

En gjennomgående regel på matplanen er at du alltid kan spise så mye salat du vil. Med salat så snakker vi om grønn salat som isberg og lignende. Andre godsaker som hører hjemme i grønn salat, kan være: Tomat, agurk, paprika, løk, stangselleri, reddik, revet gulrot og til en viss grad sopp og mais i moderasjon.

Når vi spiser salat, skal vi være forsiktig med dressinger. Særlig olje majonesbaserte dressinger har ofte svært mye kalorier så disse vil unngå. Det samme gjelder også med grønnsaker der kan du også spise så mye grønnsaker du vil, nøkkelen der ligger jo egentlig, i hvordan de tilberedes.

Dampede og kokte grønnsaker, får ingen ekstra kalorier. Du beholder flere næringsstoffer når du damper, men ellers så er det ingen stor forskjell. Ovnsbaker du grønnsakene i en ildfast form med ingen eller minimalt stekespray(fett), så får du heller ikke noe særlig tilført kalorier. Utfordringen er når man skal varmebehandle grønnsaker i pannen. Smør som jo er veldig godt, men da får vi også veldig mye ekstra kalorier.

Nøkkelen i denne kickstartet uken er og unngå stekefett.


Stekefett er den store utfordringen her. Det er mye kjøtt som skal stekes i løpet av uka, og det kan være lurt å skaffe en stekepanne som ikke trenger fett. En vanlig metode er jo å bruke en nonstick panne, (type teflon eller noe i den lignende) å steke på middels varme.

En annen metode som er litt mer avansert er å bruke en rustfri stålpanne som har god tykkelse, og kjører den opp på ganske høy temperatur før man har i kjøttet. Temperaturen skal være så høy at du kan slippe vanndråper i pannen, som triller rundt uten å “koke”. Hvis dette høres litt komplisert ut så er det enkleste å bare kjøpe en billig til teflon panne og ha stekespray som backup.

Eggerøre og kokt egg går igjen flere ganger. Måten jeg liker å lage dende retten på, er ganske enkelt å slå sammen eggene, å ha de oppi en nonstick panne på lav temperatur hvor jeg rører rundt underveis. Skinke kan være digg å ha oppi, gjenre sammen med litt løk. Skal du koke eggene, er 7 minutter i kokende vann en god regel. Isåfall sløyfer du løken =)

Havregrøt er litt sånn bob om egentlig burde være med på den planen her, men havre har jo veldig mye gode helseeffekter. Jeg har ofte et egg oppi for å øke proteininnholdet og holde meg mett lengre, men du kan også helt fint koke egget og spise det til et vanlig kokt egg. Hvis du vil være ekstra flink, så lager du havregrøten bare på vann. Hvis du bruker melk, er to hundre ml. kun satt opp som veiledende. Det har så lite å si til og fra, så du kan egentlig bruke den mengden som passer deg.

Wokk er utrolig bra, når man skal ned i vekt! Så bra er det faktisk, at jeg vurderte å sette det opp 2 ganger. Nøkkelen med wok er å bevege mye på maten i pannen: da bruker du mindre stekefett. Ofte opplever at man må ha noe stekespray oppi wok’en for å få det til å fungere, men der kan du prøve deg litt frem. Her gjelder det samme som resten av uka, så mye wok blanding og grønnsaker du vil kan! Du kan også spise litt mere kyllingfilet hvis du vil det, men selve risen og nudler prøver vi å holde oss borte fra foreløpig.

Kylling bretagne er egentlig kylling med saus og masse grønnsaker. Du kan bytte ut bretagne med en annen saus, men følg med på fettinnholdet og se om du klarer å lage den med mindre fett. (mindre smør og olje en hva pakken sier.) Dette kan ofte halveres uten problem, hett tips der altså.

Så har vi da selvfølgelig min personlige favoritt: crispy chicken. Dette er en kyllingfilet du skjærer opp, i strimler eller eller litt store gode klumper. Slå sammen et egg i en bolle og dypp kyllingbitene i egget. Etterpå ruller du de i crispy chicken. Crispy chicken finner du i taco hylla på butikken. For best effekt kjører du både fries og crispy chicken i air fryer. Har du ikke det kan du ofte kjører de på rist inn i stekeovnen ditt med mindre luft, og da kan det være smart å bruke bakepapir under for å unngå å få masse gris i ovnen. Jeg liker å dyppe det i “heinz hot sauce” eller andre bbq sauser, siden disse er sukkerbasert. Fries bør bære “Hoff øko fries”, da disse har under 3g fett pr 100g vare.

Tacosalat er jo en sikker slager. Her ligger “fellene” i ost, rømme, nachos chips og til en viss grad guacamole og selve lefsene. Slik det er satt opp her, er taco middagen litt høyere i kalorier en de andre middagene. Dette kan kompenseres ved å bytte til egg-frokost.

Forslag til snacks er jo selvfølgelig å ha ekstra ferdigstekt kylling eller kjøtt proteiner II kjøleskapet ditt. Bær og frukt er også gode muligheter det skal godt gjøres å spise seg opp i vekt av å spise jordbær for å si det på den måten.

Feil tid på avtaler

Her der de vanligste årsakene til hvorfor du får feil tid på kalender invitasjonene dine.

Les hele21/05/2024

Kickstart 2 uker

Kickstart planen kjøres i sykluser på en uke, med totalt 2 til 3 uker før man har pause. Planen består av en matplan og et treningsprogram.

Les hele16/03/2024

Kurs i Kaloritelling

Lær de viktigste prinsippene om kaloritelling og makrotelling, med XOPT sitt introkurs til kosthold!

Les hele07/03/2024

Urovekkende funn på ny studie om slankemedisin.

Tap av muskelmasse og vektoppgang med rent fett etter ett år, er blant de viktigste funnene i denne studien. Forskerne påpeker (ikke overraskende) at dette viser viktigheten av å kombinere vektnedgang med trening og varig livsstilsendring.

Les hele29/02/2024

Utviklingssamtaler og antall treningsdager

Til tross færre treningsdager en forventet, har de fleste god fremgang og resultater. Flesteparten på XO har ønske om 3-4 treningsdager, men snittet ligger på 1,8 gjennomførte. Her er 3 lærdommer du kan ta med deg:

Les hele11/12/2023

Sjekkliste for privat treningsrom

Disse 10 punktene må du sjekke, når du skal leie privat treningsrom

Les hele06/11/2023

Hva koster et privat treningsrom?

Drømmen om et privat treningsrom trenger ikke koste skjorta, og en hel garasje. For de aller fleste vil det faktisk være billigere å leie en å eie! Vi skal se på 3 ulike løsninger Lage privat treningsrom hjemme Først trenger du et egnet rom som du kan bruke. Ideelt sett...

Les hele06/11/2023

Her er det private treningsrom i Skien

For deg som ønsker et privat treningsrom i Skien, er det et par ulike løsninger.Vi kan skille de i 3 grupper. Hovedforskjellen er hvor mange andre som er tilstede. Privat treningsstudio. XO Studio er det beste private treningsstudioet i Skien, med hele 100m2 og alt du trenger av utstyr. XO...

Les hele06/11/2023

10 gode grunner til å velge privat treningsrom

Det er flere gode grunner, til å velge private treningsrom. Her får du de 10 beste grunnene.

Les hele06/11/2023

Hvem bruker privat treningsrom i Skien?

På det private treningsrommet XO Studio i Skien, har vi både mannlige og kvinnelige medlemmer. De fleste er i alderen 30-60år, men det er flere som har rundet 70! Det er ingen nedre aldersgrense, men for personer under 18år gjøres det en individuell faglig vurdering. Mange som velger et privat...

Les hele06/11/2023

Hvilket treningsutstyr er på det private treningsrommet XO Studio?

XO Studio er rikelig utstyrt med alt du trenger for å trene styrke, kondisjon, kjerne, funksjon og fettforbrenning. Se hele listen her!

Les hele02/10/2023

10 matvarer som fjerner magefettet

Hva? 10 matvarer som fjerner fett? Dette blir for dumt. Selv om tanken på å “spise seg i form” kan være forlokkende, er dessverre realiteten noe annerledes. Men Fabian: Skulle du ikke avsløre 10 matvarer, som fjerner magefettet? Joda, og hele resten av kroppen. Ved kalori underskudd forbrenner kroppen fettet...

Les hele15/09/2023

Tilbakeblikk over Treningsregulering de siste 40 årene.

Står treningsreggulering på samme sted etter 40 år? Er RPE og reps i reserve nytt? Burde du bry deg?

Les hele10/09/2023

Dette er fordelene med isbad

Dersom kuldebad brukes feil, kan du redusere treningseffekten, advarer Idrettsfysiolog og personlig trener Fabian Heyerdahl. This post is only available to members.

Les hele01/09/2023

Slik får du bedre svar på treningsspørsmålet ditt!

Stjel mine 3 tips for å få bedre svar, på dine Treningsspørsmål. Det er enklere en du tror!

Les hele28/08/2023

Vekten står stille. Hvordan få i gang vektnedgangen?

Mann som har gått på slankemedisin siste halvår. Spiser maks 1500kcal daglig. Trener 1-2 ganger ukentlig. Her er 4 aktuelle tiltak for å fortsette vektnedgangen

Les hele25/08/2023

Bør jeg løpe på asfalt?

Hva er fordelene og ulempene med å løpe på asfalt? Bli med, når vi går i dybden på Christian sitt spørsmål!

Les hele19/08/2023

Hva sier XO Metoden om kunstig søtning?

Kunstig søtning er et tema jeg har vert ganske flytende på i sikkert 15år. I lys av de siste månedenes utvikling, ser jeg et behov for å revurdere dette.

Les hele21/07/2023

Misforståelser om kunstig søtning og vektreduksjon

Det handler ikke om å bare drikke lettbrus og se kiloene forsvinne. Hovedpoenget er å erstatte de kaloritunge sukkerholdige drikkene med kalorifrie alternativer. La oss være ærlige: Overvekt er et resultat av flere faktorer, ikke bare sukker alene!

Les hele21/07/2023

Derfor bør du få til en treningsøkt i ferien

Trening er ferskvare. Trener du med høy intensitet over 85% av maks, kan du komme unna med under halvparten av treningen..

Les hele20/07/2023

Er synet på kunstig søtning i endring?

De offentlige retningslinjene har i lang tid ment at det kunstige søtningsstoffet aspartam, ikke er skadelig for mennesker. Er dette i endring?

Les hele29/06/2023

XO Ferieprogrammet med video

Dette programmet er skapt for å vedlikeholde styrke og kondisjon i løpet av sommerferien. Velg mellom 3 ulike varianter.

Les hele27/06/2023

Mine 3 beste tips for å beholde formen i sommer!

Ikke mist resultatene dine i sommer: Her kommer mine 3 beste tips for å bevare styrken og fremgangen din i ferien, slik unngår du å starte på nytt til høsten.

Les hele25/06/2023

Hvilken fatburner er best for å gå ned i vekt fort?

Spørsmålene om hvilken fatburner som er best for å gå ned i vekt renner inn, men hvor gode er egentlig disse produktene? Her får du svaret på hva du skal se etter!

Les hele23/06/2023

Er det farlig å gå ned 1 kilo i uka?

Med 17 mai bare noen uke unna, er det flere som lurer på om det er farlig å gå ned over 1 kg i uka. Det er ikke farlig å gå ned 1 kilo i uka, men det er et par ting du må vite om.

Les hele24/04/2023

Slik blokkerer du kaloriene fra maten du spiser.

Aprilspøk fra 2023. Desverre kan jeg ikke ta helt kreditt for denne, det opprinnelige innlegget ble postet som et spørsmål på et forum for omlag 10 år siden.. "Når du drikker en kopp olivenolje før måltidet, så sklir maten raskere igjennom og kroppen rekker ikke legge på seg! -Eller? Dette...

Les hele01/04/2023

Egg er flott for vektnedgang

Egg kan være en uvurderlig hjelper, når man skal ned i vekt. Siden egget inneholder alle stoffene kroppen trenger, er det et fullverdig måltid som holder deg mett lenge! (utenom vitamin c) Lær hvorfor egg kan være din beste venn, når du vil ned i vekt.

Les hele21/03/2023

Spis mer egg!

Jeg elsker egg! Egg er supermaten som kan tilberedes på utallige måter, inneholder fullverdig protein og er snill med bankkontoen. I tillegg til å være stappfullt av komplett fullverdig protein, innehar egget alt kroppen trenger. (utenom vitamin C)

Les hele19/03/2023

Er treningsfri i Romjulen dumt?

Hva er konsekvensen av treningsfri? Denne uken er det Gry sitt spørsmål om treningsfri, som får et ekstra grundig svar.

Les hele19/12/2022

Hva er forskjellen på trege og raske karbohydrater?

Hva er greia med trege og raske karbohydrater? Denne uken er det Jarle sitt spørsmål om karbohydrater, som får et ekstra grundig svar.

Les hele12/12/2022

De 5 beste proteinkildene i disse dyre tider

Med økte renter og matvarepriser, lurer du kanskje på hvordan du kan spise sunn proteinrik mat uten å tømme lommeboken? Her er de 5 beste kjøpene akkurat NÅ (Desember 2022)

Les hele09/12/2022

Brenner trening med kroppsvekt mer fett?

Bør du trene med kroppsvekt, for å gå ned i vekt? Denne uken er det Lene sitt spørsmål om trening med egenvekt, som får et ekstra grundig svar.

Les hele05/12/2022

Gjør Media smartere trening unødvendig vanskelig?

"NRK gjør eksentrisk trening unødvendig vanskelig, ved å få det til å hørtes ut som heksekunster. Det behøver ikke være så komplisert!"

Les hele03/12/2022

Smartere guide til eksentrisk styrketrening

Kan du halvere treningstiden med eksentrisk styrketrening? At eksentrisk trening spiser normal "løfte og senke" trening til frokost, er ikke nytt. Problemet er hvordan man rent praktisk skal gjennomføre det. Se de 5 beste måtene for eksentrisk styrketrening, med program!

Les hele03/12/2022

Hvordan unngår jeg å miste fremgangen i desember?

Denne uken er det Harald sitt spørsmål om trening og kosthold i desember, som får et ekstra grundig svar.

Les hele30/11/2022

Alt du trenger å vite om Kreatin og Styrketrening

Kreatin er et svært spennende tilskudd for deg som vil ha mer ut av styrketreningen. Lær hvordan du bruker kreatin riktig, og hvorfor kreatin er så populært!

Les hele30/11/2022

Er det best med lange eller korte intervaller?

Forskingen viser at puls er viktigere en varighet: Denne uken er det Finn sitt spørsmål om intervaller, som får et ekstra grundig svar.

Les hele20/11/2022

Kan jeg gå ned i vekt, hvis jeg bare trener nedtrekk?

Denne uken er det Tommy sitt spørsmål om nedtrekk og vektnedgang, som får et ekstra grundig svar.

Les hele14/11/2022

Hva er fordelen med markløft fra kloss?

Denne uken er det Frida sitt spørsmål om Markløft fra kloss, som får et ekstra grundig svar.

Les hele07/11/2022

Hva er den sunneste maten?

Kosthold er spennede! Det er så mange veier til mål, og mulighetene for personlig tilpasning er store. Se svaret på spørsmålet, som ALLE lurer på og sjekk ut den sunne eksempeldagen.

Les hele26/10/2022

Pluss post WP 2 uten blokk

Dette er utrdaget. Denne posten er kun begrenset med taggen. This post is only available to members.

Les hele22/10/2022

Pluss post WP

Dette er utdraget, som skal vises også for deg som ikke har medlemskap. To access this post, you must purchase XO Pluss.

Les hele22/10/2022

Er trening viktigere en kosthold?

Vi vet at både trening og kosthold er viktig, men hva er viktigst? Kan det ene eksistere uten det andre? Fabian fra XOPT gir deg svaret.

Les hele30/09/2022

Forskning: Lite søvn øker fettlagring

Ny forskning viser sammenheng mellom mangel på søvn, og økning i av det farlige bukfettet. Mer spesifikt viser den at mangel på søvn endrer hvordan fettet lagres. Dette viser nok en gang viktigheten av å få tilstrekkelig søvn, for at kroppen skal fungere optimalt.

Les hele08/09/2022

Prioriteringer – Hvor sterkt er ønsket ditt?

Det som blir planlagt, blir gjort. Sett det i kalenderen, og forplikt det selv til avtalen.

Les hele19/08/2022

Kontinuitet: Unngå opphold i treningen!

Kontinuitet er kanskje det aller viktigste fredningsprinsippet, som du MÅ kjenne til. De beste planene er de du gjennomfører!

Les hele04/08/2022

Sommertrening eller treningsfri?

Treningsfri eller rådyr ferietrening med drop-inn på klamme treningssenter? Se de beste alternativene, og vedlikeholdstrening for viderekommende.

Les hele07/07/2022

Velg smart proteinrik mat

Velg riktig protein! Det er ikke bare mengden protein som er viktig, kvaliteten er også avgjørende. Her får du oversikten over den beste proteinrike maten

Les hele08/05/2022

Tromsø studien: Økt protein hindrer tidlig aldring

En ny studie fra tromsø viser at proteininntaket er viktigere en du tror. Forskerne fulgte 45.000 mennesker over 21 år, hva de fant har stor betydning for alle over 35år!

Les hele05/05/2022

Hva veier vektstangen, og hvordan skriver jeg det jeg løfter?

Kun en side, begge sider eller med sko? Her får du svaret på hvordan du regner ut vektene du har løftet, hvordan du skriver det ned og hva både skivene og vektstangen veier!

Les hele02/05/2022

Slik får du mer ut av PT timen din!

Har du opplevd å komme på trening, bare for å oppdage at kroppen ikke er klar? Skal du i tillegg ha PT time, kan det være ekstra kjedelig. Heldigvis er PT'en din god til å både tilrettelegg å fyre deg opp! Her får du mine beste tips for å få...

Les hele30/03/2022

Kan jeg få resultater ved å trene det samme hver dag?

Selv om det er flott å finne aktiviteter og treningsøvelser du liker, kan det bli for mye av det gode. Dersom du trener det samme hver gang, kan dette faktisk begrense fremgangen din.

Les hele21/03/2022

Er det bedre å løfte tyngre vekter eller å ta flere repetisjoner?

For 9 av 10 vil det være langt bedre å løfte tyngre vekter, fremfor å legge til flere repetisjoner. Når det kommer til tyngre vekter, er det ingen "øvre grense". Dersom du skal øke repetisjonene, vil du før eller siden komme opp i et helt tåpelig antall. En ting er...

Les hele19/03/2022

Slik økte Elfrida knebøyen sin, med vanvittige 49,1% på 12 uker.

Onsdag ble det ny pers i både knebøy, markløft og neeeesten benkpress for sørlandsjenta. Se hvordan hun trente for å øke Knebøyen med over 49%!

Les hele06/03/2022

Er FastFood den nye tobakken?

Til tross for hva vi vet om FastFood, får det herje fritt som tobakken på 50 tallet. Er det på tide å få frem merkelappene? Gjør det enkelt for meg å ta informerte valg, når jeg vil ta en burger uten å gå helt bananas!

Les hele03/03/2022

Når kan du trene etter Coronavirus Covid-19?

Det viktigste er å starte gradvis og lytte til kroppen! Du bør ha minst 7 symptomfrie dager, helst 10 dager. Noen trenger mer en 3 uker. Start med lette turer på under 15 minutter. Unngå styrketrening.

Les hele27/02/2022

Hvor ofte bør du bytte treningsprogram?

Det er lett å finne en treningsrutine som vil liker, og holde oss til den over lengre tid. Det blir komfortabelt. For å opprettholde fremgangen, trenger kroppen nye utfordringer. Den må utenfor komfortsonen!

Les hele22/02/2022

Verdens raskeste treningsprogram tar 3 sekunder.

En ny studie viser at et treningsprogram på bare 3 sekunder, klarte å gi god bedring i armstyrken. Deltagerne trente programmet 5 dager i uken, over 4 uker. Kan dette være spikeren i kista for "tidsklemma"?

Les hele19/02/2022

Ny Forskning: Slik unngår du å bli støttemedlem

Ny norsk forskning kan fortelle hvorfor så mange blir støttemedlemmer på norske treningssenter. Skiensbedriften XOPT som har dette som kjernekompetanse.

Les hele18/02/2022

Manglende oppfølging skaper støttemedlemmer

Jeg mener at manglende oppfølging er en vesentlig årsak, til at mange medlemmer ender opp som støttemedlemmer på norske treningssenter.

Les hele17/02/2022

Bruk større variasjon i styrketreningen!

I en startfase bør særlig nybegynnere ha en større variasjon i styrketreningen. Dette gir et bedre grunnlag, for mer effektive treningsmetoder som gir raskere fremgang på sikt.

Les hele08/02/2022

Oppdag indre motivasjon – Den indre drivkraften

Intern motivasjon er den omtrent ustanselige drivkraften som motiverer deg til å kjøre på. Når vi snakker om den indre drivkraften, som vi forbinder med toppatleter og energiske gründere, snakker vi egentlig om det fagfolk kaller intern motivasjon.

Les hele23/01/2022

Dette bestemmer kroppsvekten din

Mange er opptatt av kroppsvekt, særlig i januar og før sommerferien! Men er det egentlig kroppsvekten som burde være i fokus? Å kanskje aller viktigst: er det egentlig noen sammenheng mellom størrelse og vekt?

Les hele11/01/2022

Trenger jeg et egentlig et treningsprogram?

Du har kanskje hørt at du ikke burde trene det samme hver dag, men du lurer kanskje på hvorfor du ikke kan gjenta favorittprogrammet ditt I det uendelige? Fabian gir deg svaret, sammen med en grunnleggende introduksjon til treningsprogrammer. Jeg har også en skikkelig gullbit til deg, dersom du er...

Les hele09/12/2021

Dette er MAF Trening

Fabian tar et kritisk blikk på treningsmetoden "MAF - Maximum Aerobic Function trening. En tilsynelatende ny treningsmetode med et fresht å spennende navn, som lover gull å grønne skoger! Total skivebom, eller kan det levere? Dette måtte jeg naturligvis undersøke..

Les hele19/11/2021

Små smarte valg, er nøkkelen til å lykkes med vektreduksjonen.

Er du en av dem så føler at uka er kjørt, dersom du sprekker på dietten eller ikke holder treningsplanen? I denne artikkelen lærer du at kunnskap om trening og kosthold gjør deg i stand til å ta små smarte valg. Dette har vist seg å være en suksessrik strategi...

Les hele27/04/2021

Dette er forskjellen på Gruppetrening og smågrupper

Hva er egentlig forskjellen på gruppetrening og smågruppetrening? Svaret et mye større en du tror! Gruppetrening foregår i store grupper, hvor instruktøren gjerne "trener med deltagerne". Smågrupper foregår i langt mindre grupper, og treneren går rundt blant deltagerne for å coache den enkelte. Smågrupper har gjerne en bedre progresjon mot...

Les hele05/04/2021

Nei! Rabdomyolyse er ikke “noe som skjer”.

I dag forteller NRK om Camilla (26), som pådro seg Rabdomyolyse, etter å ha deltatt på gruppetrening. Senteret og trenern skylder på Camilla, Camilla mener hun burde fått bedre beskjed. Jeg mener treneren burde screenet Camilla og tilrettelagt for henne.

Les hele09/02/2021

Makro-Tabellen

Finn de beste matvarene GRATIS RESURS: Makro-tabellen  gjør det enkelt å finne de beste matvarene.  GRATIS RESURS: Makro-tabellen  gjør det enkelt å finne de beste matvarene.  I dette heftet har jeg samlet de beste matvarene, som gir deg mest av makro-næringsstoffene Karbohydrat, Protein og Fett. Det gjør det enkelt for...

Les hele28/01/2021

Slik bruker du My Fitnesspal som en proff

My Fitnesspal er en kostholdsdagbok, som du bruker for å loggføre maten du spiser. My fitnesspal (MFP) har en flott app til telefonen, med en strekkodescanner til matvarer. (samme som de bruker i kassa på butikken) Styrken til My Fitnesspal ligger i muligheten til å spore makrosplitten, og at du...

Les hele12/01/2021

Slik bruker du lockdown perioden best mulig

Hvordan du velger å angripe situasjonen, det er det fullt ut du som kan gjøre noe med. Så få en oversikt over hva du kan skaffe av utstyr, og legg en plan! I denne artikkelen får du gode tips til hvordan du kan trene som nybegynnere, viderekommende og konkurrerende utøvere. Siste halvdel...

Les hele06/01/2021

Karantrene Uke 51

Ukas Juleøkt er 15 minutter som får opp pulsen og trener hele kroppen. Du kan trene den alle normale steder folk trener om dagen på hytta, på kontoret, i karantene og i stua. https://www.youtube.com/watch?v=XHOmBV4js_E Øktplan: Oppvarming: Stabilitetsøvelser Karantene-Knebøy Karantene-Knebøy Karantene-Knebøy

Les hele11/12/2020

Beskyttet: Pullups Guiden: Slik blir du bedre i pullups – inkludert treningsprogram

Det finnes ikke utdrag siden innlegget er beskyttet.

Les hele27/10/2020

Platå, finnes de egentlig? Slik unngår du stagnasjon

Stagnasjon, eller platå er et begrep som brukes mye blant treningsentusiaster, så la oss se litt nærmere på det. Begrepet Stagnasjon og platå viser til når en person ikke lenger opplever å få, det samme utbyttet eller effekten av treningen sin. Det kan også være at personen opplever at fremgangen...

Les hele27/10/2020

Gratis Treningsprogram: Slik trener du hele kroppen på under 20 minutter

Trene hele kroppen på under 20 minutter? Så klart du kan! Å Ikke nok med det: Siden du ikke blir ikke svett heller, kan du (nesten) ta det i lunchen! Programmet fungerer flott for nybegynnere, eller hvis du bare har lite tid. Programmet fungerer aldeles flott til opprettholdelse av muskelmasse...

Les hele23/09/2020
50%

Reserver din plass

Du er straks i må: Fyll inn detaljene under, så sender jeg deg en GRATIS invitasjon når registreringen åpner!

Ved å sende skjemaet aksepterer du å motta kommunikasjon og markedsføring, ifra xopt og dets partnere. Du kan melde deg av når du ønsker. Vi selger ikke din epost videre. All persondata behandles i tråd med vår personvernspolicy.

Få mer informasjon

Så gøy at du er interessert i XOStudio!
Fyll inn detaljene dine, så sender jeg deg mer informasjon. 

Ved å sende skjemaet aksepterer du å motta kommunikasjon og markedsføring, ifra xopt og dets partnere. Du kan melde deg av når du ønsker. Vi selger ikke din epost videre. All persondata behandles i tråd med vår personvernspolicy.

Er du medlem på XO Studio?

Velg den orange kanppen, dersom du allerede har et aktivt medlemskap ved XO Studio.
Dersom du ikke allerede er medlem, kan du starte med en prøvetime!

XOpt.no presenterer Gjennomtrent på 20

Hvor skal vi sende programmet?